piątek, 8 maja 2015

Owsiany "Mug cake"



Masz ochotę na coś słodkiego, a nie chcesz wpychać w siebie pustych kalorii?
Jeśli tak, musisz koniecznie spróbować tego owsianego ciasteczka ♥

Składniki:
 3 łyżki płatków owsianych (112 kcal)
 łyżka otrębów owsianych (40 kcal)
 2 białka (34 kcal), można dać jedno jajko

razem: 186 kcal

Sposób przygotowania:

Płatki mieszamy z otrębami i zalewamy odrobiną gorącej wody (ok 1/4 szklanki). 


Dodajemy białka i mieszamy.



Wstawiamy do mikrofalówki na 2-3 minuty. 
Następnie przewracamy naszą babeczkę na talerzyk i gotowe! 

Kształt zależy od naczynia w jakim je przygotowywaliśmy. 
Mug cake z pierwszego zdjęcia zrobiłam w szklaneczce.

Smacznego kochani! :)


2 komentarze:

  1. Ajj gdybym tylko miała mikrofalówkę :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można w piekarniku spróbować, tylko na pewno długo trzeba będzie piec :))

      Usuń