czwartek, 18 czerwca 2015

Mocno czekoladowe brownie z czerwonej fasoli

Cześć kochani!
Dzisiaj przygotowałam coś dla miłośników czekoladowych ciast. Przecież nie musimy zerygnować ze wszystkiego co lubimy. Wystarczy zastąpić przepis na ulubione ciasto zdrowszymi zamiennikami. :)


Składniki:
➡ puszka czerwonej fasoli (240g)
➡ 1 jajko i 2 białka (można dać tylko 2 jajka)
➡ 40g gorzkiego kakao
➡ 20g gorzkiej czekolady
➡ 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
➡ 10g stewii lub inne słodzidło (proponuję dać więcej jeśli wolicie słodsze)

Sposób przygotowania:
Odsączamy fasolę. Do miski wbijamy jajka, wrzucamy kakao, proszek, stewię, fasolę i blendujemy wszystko na gładką masę.
Czekoladę rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do masy. Wszystko mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną wcześniej papierem.
Pieczemy 40min w temperaturze 180-190 stopni.

BTW 43/17,4/67,4
Kcal 640/ połowa 320/ 1/3- ok.213


Smacznego kochani! ❤

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz