Składniki:
➡ 150-200g serka wiejskiego
➡ 10g żelatyny
➡ 20g odżywki białkowej lub kazeiny (można bez)
➡ 15g wiórek kokosowych
➡ słodzik, stewia lub dowolne słodzidło
➡ 12g (łyżeczka) masła orzechowego
Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuszczamy w 200ml gorącej wody ze słodzikiem (u mnie 4 tableteczki). Jeśli żelatyna dobrze się nie rozpuści należy podgrzać wodę na gazie to całkowitego rozpuszczenia.
Gdy powstała galaretka lekko ostygnie dodajemy serek, wiórki i białko, blendujemy na gładką masę.
Miseczkę wykładamy papierem, wylewamy masę i wrzucamy do środka masło orzechowe.
Odstawiamy do lodówki. Po zesztywnieniu serniczek jest gotowy do zjedzenia.
Smacznego kochani! :*



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz