Składniki na pancakesy:
⚫jajko, 2 białka
⚫20g mąki (u mnie żytnia)
⚫średnie jabłko (u mnie 80g)
⚫cynamon
Dodatkowo:
⚫50g jogurtu naturalnego
⚫banan (100g)
⚫słodzik
⚫masło orzechowe (5g)
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy, dodajemy żółtko, mąkę i łyżeczkę cynamonu. Miksujemy. Jabłko obieramy i tarkujemy na grubych oczkach. Dodahemy do masy i mieszamy. Smażymy na nagrzanej, natłuszczonej patelni pod przykryciem z obu stron.
W tym czasie zalewamy odrobiną wrzątku słodzik. Ja dałam 5 tableteczek. Wlewamy to do jogurtu i mieszamy.
Kiedy pankejki są gotowe przekladamy je bananem i polewamy jogurtem. Na wierzch kładziemy odrobinę masła orzechowego.
Gotowe!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz