Składniki:
✏ 2 puszki fasoli (czerwona i biała)
✏ 4 jajka
✏ duży banan
✏ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
✏ łyżeczka kakao
✏ 10g oleju kokosowego
✏ 6 łyżek erytrytolu
Sposób przygotowania:
Składniki dzielimy na pół.
W jednej misce blendujemy przepłukaną białą fasolę, 2 jajka, 5g oleju kokosowego (jedna mała łyżeczka), pół banana, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki ksylitolu.
W drugiej misce blendujemy te same składniki tylko zamiast białej fasoli dajemy czerwoną i dodajemy kakao.
Wylewamy na blaszkę na przemian białą i czarną masę.
Pieczemy 40 min na termoobiegu w tempracy 180°
Gotowe! 😊
Jak widzicie przygotowanie to bułka z masłem,
a jest na prawdę pyszne! Puszyste
i mięciutkie
w środku. I nie odbiega dużo od normalnej "zebry".
Smacznego ❤


Gratuluje zajawki :) Widać energię, pasję i miłość do tego co robisz! Pozwolisz, że zapytam- wpierw pociągnął Cię aspekt kulinarny czy też ćwiczeniowy? Pozdrawiam, Maciej :)
OdpowiedzUsuńZaczęłam od ćwiczeń, to mnie szybko wciągnęło. Jeśli chodzi o gotowanie to na początku nie potrafiłam zrobić nawet dobrego omleta. Cały czas poszukiwałam nowych smaków, przepisów. Nabierałam doświadczenia, aż z upływem czasu sama zaczęłam eksperymentować w kuchni. Również pozdrawiam! :)
Usuń