sobota, 19 września 2015

Puszysty, grubiutki omlet owsiano-bialkowy


Cześć słoneczka ! ;*
Dawno nie dodawałam żadnego przepisu, ale już nadrabiam zaległości :)
Dzisiaj napiszę przepis na omleta, który gości na moim stole prawie codziennie na śniadanko.








Składniki:
• 3 białka, 1 żółtko
• 4 łyżki płatków owsianych
• łyżeczka cynamonu
• łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:
Płatki zalewamy 1/3 szlanki wrzątku. W oddzielnym naczyniu miksujemy białka, dodajemy żółtko, płatki, cynamon i jogurt. Delikatnie miksujemy.
Natłuszczamy patelnię, nagrzewamy ją i wlewamy masę. Formujemy łyżką odpowiedni kształt. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu 3-4 min z jednej strony, obracamy (najlepiej przerzucić na drugą patelnię, nagrzaną i natłuszczoną) i smażymy 1,5 min.


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz